22 March, 2011

Untuk Mu ♥...


LOVE

Allah yang maha pemurah. Terima kasih Engkau telah menciptakan dia dan mempertemukan aku dengannya. Terima kasih untuk setiap saat-saat indah yang boleh kami lalui bersama. Terima kasih untuk setiap pertemuan yang boleh kami lalui bersama.Terima kasih setiap saat-saat yang lalu...

Aku datang bersujud di hadapan Mu. Sucikan hatiku ya Allah, sehingga dapat melaksanakan kehendak dan rencana-Mu dalam kehidupan.

Ya Allah, jika aku bukan pemilik tulang rusuknya. Janganlah biarkan aku merindukan kehadirannya.Janganlah biarkan aku melabuhkan hatiku di hatinya. Kikislah pesonanya dari pelusuk mataku dan usirkan dia dari relung hatiku.Tolonglah agar aku dapat mengasihinya sebagai sahabat.

Tetapi jika kau menciptakan dia untuk ku, Ya Allah. Tolonglah satukan hati kami. Bantulah aku untuk mencintai, mengasihi dan menerimanya seutuhnya. Berikanlah kesabaran, ketekunan dan kesungguhan untuk memenangi hatinya. Urapilah dia agar dia juga mencintai, mengerti dan mahu menerimaku dengan segala kelebihan dan kekurangan sebagai mana aku telah Engkau ciptakan.Yakinkanlah dia bahawa aku sungguh-sungguh mencintai dan rela memberi suka dan duka dengannya...

Ya Allah yang maha pengasih, dengarlah doaku ini. Lepaskanlah aku dari keraguan ini menurut kasih dan kehendak Mu. Allah yang maha kekal, aku tahu Engkau sentiasa memberikan yang terbaik buat ku.

Luka dan keraguan yang aku alami pasti ada hikhmahnya...
Pengumulan ini mengajar aku untuk hidup makin dekat pada Mu...
Untuk lebih peka terhadap suara-Mu yang membimbing aku menuju terang-Mu...

Agarlah aku tetap setia dan sabar menanti tibanya waktu yang telah engkau tentukan...

Jadilah kehendak-Mu dan bukan kehendak ku yang jadi dalam setiap bahagian dalam kehidupan ku Ya Allah... 
 Amin...

No comments:

Post a Comment

leave your link...